Italia: Procurorii din Piemont au sechestrat un lot de vaccinuri de la AstraZeneca după decesul unui bărbat

  • 15 Martie 2021 17:40
Italia: Procurorii din Piemont au sechestrat un lot de vaccinuri de la AstraZeneca după decesul unui bărbat

Procurorii din regiunea italiană Piemont (nord) au anunțat luni că au dispus sechestrarea unui lot de 393.600 de doze de vaccin de la AstraZeneca, în urma decesului unui bărbat căruia i-a fost administrat o doză din acest lot, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Decizia constituie o nouă lovitură pentru imaginea acestui vaccin în Italia și va provoca întârzieri în campania de imunizare contra COVID-19 lansată de guvern.

Autoritățile regionale din Piemont au suspendat duminică utilizarea lotului cu indicativul ABV5811, după ce Sandro Tognatti, un profesor de muzică în vârstă de 57 de ani, s-a simțit rău și a decedat în circumstanțe încă neelucidate.

Magistrații din Sicilia ordonaseră sechestrarea unui alt lot de la AstraZeneca săptămâna trecută, după moartea subită a doi bărbați care fuseseră vaccinați recent.

Guvernul italian a afirmat că nu există dovada vreunei legături între aceste decese și vaccinuri, și a permis ca administrarea serului de la AstraZeneca să continue.

Tognatti, care a primit vaccinul sâmbătă după-amiază, a dezvoltat o stare febrilă în cursul nopții și s-a simțit rău și duminică dimineață, a declarat soția sa pentru presa italiană. A fost chemată o ambulanță, însă bărbatul a murit la scurt timp după aceea.

'De aceea, este important să ne asigurăm că administrarea în continuare a vaccinului pe întreg teritoriul țării nu conduce la alte consecințe (nocive sau fatale) ... până când vom fi complet siguri că decesul (lui Tognatti) nu poate fi atribuit inoculării sus-menționate', a precizat procuroarea Teresa Angela Camelio.A

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
22,18
Câțiva nori
Umiditate:35 %
Vint:1,54 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău