Italia - Porțiuni de drumuri prăbușite, sute de persoane evacuate în urma ploilor torențiale

  • 25 Noiembrie 2019 16:00
Italia - Porțiuni de drumuri prăbușite, sute de persoane evacuate în urma ploilor torențiale

Un pod peste o autostradă s-a prăbușit, o persoană a decedat și sute de oameni au fost evacuați în Italia după un weekend de ploi torențiale în cea mai mare parte din țară, potrivit DPA.

Președintele regiunii Piemont (în nord), Alberto Cirio, a precizat într-un interviu acordat luni postului La7 television că sunt "aproape 130 de drumuri blocate, o regiune complet paralizată, peste 550 de persoane evacuate și alte 600, izolate"

Cele mai grave incidente au avut loc duminică, când s-au prăbușit porțiuni de drum pe autostrăzi din Piemont și Liguria, regiunea învecinată. Nu au fost înregistrate persoane rănite.

În regiunea Liguria, în apropiere de orașul Savona, s-a prăbușit un viaduct din cauza unei alunecări de teren care a dus la închiderea autostrăzii A6 către Torino, capitala regiunii Piemont.

"Am văzut ca un fel de gaură neagră", a declarat luni pentru ziarul La Repubblica agentul de pază Daniele Cassol, care trecea cu mașina prin apropiere: "Am călcat frânele și am reușit să opresc la circa 40 de metri înainte de prăpastie''.

Duminică seară, pe autostrada Torino-Piacenza din Piemont a apărut un crater în urma ploilor torențiale. Drumul a fost redeschis luni, după lucrări de reparație.

Cele două incidente au fost comparate cu prăbușirea autostrăzii Morandi din Genova din august 2018, în urma căreia 43 de persoane și-au pierdut viața, subliniind o dată în plus starea necorespunzătoare a infrastructurii în Italia.

Luni, râul Pad, care străbate cea mai mare parte din nordul Italiei, a ieșit din matcă, iar în Sardinia s-au produs alte perturbări cauzate de intemperii.

Între timp, compania Ferrero, cu sediul în Piemont, care produce crema de ciocolată Nutella, a spus că își va relua activitatea după ce riscurile de indundații au determinat sistarea producției pe durata weekendului.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău