Italia | Poliția și-a intensificat campania pentru prinderea șefului mafiei siciliene, căutat din 1993

  • 14 Decembrie 2017 17:36
Italia | Poliția și-a intensificat campania pentru prinderea șefului mafiei siciliene, căutat din 1993

Poliția italiană a anunțat joi că a desfășurat în Sicilia percheziții la domicilii și la firme ale unor parteneri ai lui Matteo Messina Denaro, în căutarea locurilor unde s-ar putea ascunde cel care este considerat șeful Cosa Nostra, relatează AFP.

Aproximativ 200 de polițiști au percheziționat ferme și depozite aparținând unor presupuși mafioți în interiorul și în jurul Castelveltrano, oraș din Sicilia de unde este originar Matteo Messina Denaro, se arată într-un comunicat al poliției.

Numele acestor suspecți au apărut în ascultări telefonice sau în relatările mafioților care au făcut mărturisiri.

Anchetatorii au căutat în special "grote, peșteri sau chiar buncăre construite în clădiri", unde s-ar putea ascunde Matteo Messina Denaro, supranumit 'Diabolik', a precizat cotidianul La Repubblica.

În vârstă de 55 de ani, Matteo Messina Denaro, căutat din 1993, este acum considerat succesorul unor lideri istorici ai Cosa Nostra (mafia siciliană) - Toto Riina și Bernardo Provenzano, decedați recent în închisoare.

Fost asasin al Cosa Nostra, el a fost deja condamnat în contumacie la închisoare pe viață pentru crime.

Matteo Messina Denaro este cunoscut deopotrivă ca un ucigaș brutal și arogant și ca un play-boy seducător și pasionat de mașini de lux. Singura fotografie cunoscută cu el datează de la începutul anilor '90.

Începând cu anii 2000, poliția italiană și-a înmulți arestările și confiscările în anturajul său, într-o strategie de izolare care nu a dat până acum rezultate.

În 2015, poliția a descoperit că el nu folosea metodele moderne de comunicare pentru a-și transmite ordinele oamenilor săi, ci utiliza tradiționalele 'pizzini', mici bucăți de hârtie cu mesaje deseori codate.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău