Italia: Poliția a găsit 2,5 kilograme de explozibil într-o ascunzătoare în Calabria

  • 16 Octombrie 2019 20:00
Italia: Poliția a găsit 2,5 kilograme de explozibil într-o ascunzătoare în Calabria

Poliția italiană a anunțat miercuri că au fost descoperite 2,5 kilograme de explozibil, un kilogram de cocaină și numeroase arme de foc într-o presupusă ascunzătoare a mafiei calabreze, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Ascunzătoarea a fost descoperită de un câine polițist în cursul unei percheziții în orașul Reggio Calabria (sud), cunoscut ca fief al mafiei calabreze 'Ndrangheta, a precizat poliția într-un comunicat.

Peste 2,5 kilograme de gelatină explozivă, un detonator și un fitil erau ascunse într-un garaj, sub niște grămezi de haine. Potrivit poliției, materialele găsite ar fi putut servi la fabricarea unui dispozitiv exploziv improvizat sau a unei bombe artizanale.

Arsenalul găsit de anchetatori conținea două mitraliere, șase puști de vânătoare, patru pistoale semiautomate și peste 500 de cartușe. Potențialul ofensiv al acestui arsenal este incredibil, a comentat poliția. A fost confiscat de asemenea un bloc de 1,1 kilograme de cocaină.

Armele, care erau furate, aparțineau probabil unei "unități locale a crimei organizate", a mai indicat poliția, care l-a arestat pe cel care închiriase garajul.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău