Italia | Pasagerii de pe vasul Costa Smeralda, debarcați după eliminarea riscului de contagiere cu noul coronavirus

  • 31 Ianuarie 2020 11:40
Italia | Pasagerii de pe vasul Costa Smeralda, debarcați după eliminarea riscului de contagiere cu noul coronavirus

Pasagerii vasului de croazieră Costa Smeralda, blocați începând de joi în portul Civitavecchia din apropiere de Roma din cauza a două cazuri suspecte de infectare cu noul tip de coronavirus, au fost debarcați la primele ore ale dimineții de vineri, relatează EFE.

La bordul navei se aflau 6.000 de pasageri, între care aproape o mie de membri ai echipajului, însă doar 1.143 dintre ei preconizau să debarce în portul italian, restul urmând să continue voiajul.

Medicul aflat la bordul Costa Smeralda, nava-amiral și una dintre cele mai mari ale companiei Costa Crociere, semnalase joi dimineață autorităților portuare italiene prezența la bordul navei a unui cuplu de chinezi, femeia prezentând simptome care puteau indica febră mare și tuse. Compania de croazieră confirmase într-un comunicat că "a activat protocolul sanitar pentru un caz suspect, cu privire la o turistă din Macao, aflată la bordul Costa Smeralda".

Femeia în vârstă de 54 de ani a fost "plasată în izolare" în infirmeria navei alături de partenerul ei, potrivit Costa Cruises. Cuplul a ajuns la Milano pe 25 ianuarie din Hong Kong și s-a îmbarcat la Savona (Italia), nava având escale la Barcelona (Spania) și Marsilia (Franța), potrivit presei italiene.

Costa Smeralda a ajuns în Civitavecchia joi dimineață, venind din Palma de Mallorca (Spania) pentru o croazieră de o săptămână în Marea Mediterană.

Anunțul potrivit căruia rezultatele definitive sunt negative a fost comunicat pasagerilor în cursul cinei și a fost primit cu aplauze.

După această experiență, Costa Crociere a anunțat că nu va mai permite îmbarcarea unor pasageri care au făcut deplasări în China în ultimele 30 de zile, transmite AGERPRES.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău