Italia | Numărul migranților care au traversat Mediterana, în scădere puternică față de august 2016

  • 28 August 2017 11:39
Italia | Numărul migranților care au traversat Mediterana, în scădere puternică față de august 2016

Numărul migranților care au sosit în Italia după traversarea Mediteranei a înregistrat în ultima lună o scădere puternică față de anul trecut, potrivit cifrelor publicate luni de Ministerul de Interne de la Roma, transmite DPA.

De la începutul lui iulie și până vineri, 25 august, numai 2.932 de migranți au ajuns în Italia, comparativ cu 21.294 în intervalul similar din 2016, indică ministerul.

Această scădere, de 90% pe luna august, este explicată de garda de coastă libiană prin intensificarea controalelor în Mediterana. Totodată, faptul că numărul navelor de salvare s-a redus a făcut ca mai puține ambarcațiuni să se aventureze în această traversare periculoasă, a afirmat un purtător de cuvânt al gărzii.

Unii experți sunt de părere că prezența unei noi grupări armate în Libia îi împiedică pe traficanții de persoane să pornească pe mare.

''Nu putem spune dacă aceasta este evoluție care va continua mult timp'', a declarat o purtătoare de cuvânt a Organizației Internaționale pentru Migrații (OIM).

Mai mult de 98.000 de refugiați au reușit să ajungă în Italia în acest an.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău