Italia | Minorii de pe nava cu migranți au primit permisiunea de a debarca în Sicilia

  • 23 August 2018 16:44
Italia | Minorii de pe nava cu migranți au primit permisiunea de a debarca în Sicilia

Douăzeci și șapte de minori aflați la bordul navei Diciotti a pazei de coastă italiene au primit permisiunea de a debarca în portul Catania, în Sicilia, după circa o săptămână petrecută pe mare, transmite dpa, citând agențiile de presă italiene.

Organizația Medici fără Frontiere (MSF) a anunțat că a putut, în sfârșit, să-i preia pe minori, care, potrivit Ministerului italian de Interne, au între 14 și 16 ani.

Restul migranților de pe navă, care a salvat 177 de oameni săptămâna trecută în Mediterana, sunt în continuare împiedicați să debarce pe teritoriul Italiei.

Ministrul de interne Matteo Salvini și-a păstrat miercuri poziția în fața presiunilor de a pune capăt situației considerate de unii a fi reținerea neconstituțională a unor oameni la bord.

Salvini cere ca alte state UE să preia restul de migranți. Ministerul de Interne de la Roma a informat că executivul comunitar a convocat o reuniune pe acest subiect pentru vineri.

Salvini și-a continuat joi retorica dură. 'Sunt doar imigranți ilegali pe Diciotti', a afirmat șeful Ligii.

Presa italiană a relatat că procuratura din Sicilia a deschis o anchetă pentru detenție ilegală, cu autor necunoscut. 'Nu este vorba de o persoană necunoscută, MĂ INVESTIGHEAZĂ PE MINE!', a scris Salvini pe Twitter. 'Eu sunt acela care nu mai vrea ca IMIGRANȚI ILEGALI să pună piciorul în Italia', a adăugat el.

După o dispută diplomatică cu Malta, nava Diciotti a primit autorizația de a andoca în portul Catania, luni seară, dar nu și de a debarca vreun pasager.

De la instalarea sa în iunie, noul guvern populist de la Roma a oprit mai multe nave cu migranți să andocheze în Italia.

Salvini dorește trimiterea tuturor migranților înapoi în Libia, principalul punct de plecare a ambarcațiunilor care se îndreaptă spre Europa. În schimb, organizațiile pentru drepturile omului avertizează că, în Libia, migranții devin victime ale torturii și sclaviei moderne.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău