Italia: Ministerul de Externe recomandă evitarea călătoriilor în străinătate și nu exclude restricții ulterioare

  • 26 Octombrie 2020 19:23
Italia: Ministerul de Externe recomandă evitarea călătoriilor în străinătate și nu exclude restricții ulterioare

Ministerul de Externe de la Roma le recomandă italienilor să evite deplasările în alte state europene din cauza agravării situației epidemiologice, avertizându-i că ar putea rămâne blocați în străinătate dacă vor deveni necesare restricții de călătorie, transmite Reuters.

'Luând în considerare agravarea situației epidemiologice în Europa, Ministerul de Externe le recomandă tuturor conaționalilor să evite călătoriile în străinătate, cu excepția celor neapărat necesare', se arată în comunicatul postat luni pe site-ul diplomației de la Roma.

Acesta atenționează că, 'având în vedere numărul mare de infectări în multe țări europene, nu pot fi excluse pe viitor restricții asupra călătoriilor, care ar risca să complice revenirile în Italia'.

Ministerul avertizează și asupra riscurilor deplasărilor în afara Europei. 'Probleme similare de repatriere ar putea surveni, cu consecințe mult mai serioase, în cazul călătoriilor spre destinații non-EU', subliniază același comunicat.

Guvernul italian a ajutat în acest an la repatrierea a aproape 100.000 de italieni rămași blocați în străinătate pe măsură ce granițele se închideau pe glob din cauza temerilor legate de pandemie.

Multe restricții de călătorie au fost relaxate după ce primul val a scăzut în intensitate, dar numărul cazurilor de infectare cunoaște o creștere accelerată în această lună în multe țări, inclusiv în Italia.

Potrivit unui bilanț alcătuit de Reuters, aproape 500.000 de cazuri noi au fost raportate la nivel mondial într-un interval de 24 de ore în ultimul weekend.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:4,63 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău