Italia/Migranți: Premierul Conte îl critică pe căpitanul navei Sea-Watch 3 pentru intrarea în apele teritoriale italiene

  • 27 Iunie 2019 20:00
Italia/Migranți: Premierul Conte îl critică pe căpitanul navei Sea-Watch 3 pentru intrarea în apele teritoriale italiene

Premierul italian Giuseppe Conte l-a acuzat joi pe căpitanul unei nave umanitare că a luat o decizie ''incredibil de gravă'' în această săptămână atunci când a decis să navigheze în apele teritoriale italiene în pofida unei interdicții în acest sens adoptate de Roma, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

''Acel căpitan, care a luat această decizie și care de zece zile ține oamenii în această situație, a acționat într-o manieră pe care eu o consider incredibil de gravă. Este ceva ce îngrijorează nu doar guvernul italian, ci și pe magistrații din Italia'', a declarat Conte, care se află în Japonia pentru a participa la Summitul G20.

O navă umanitară germană, care a stat timp de două săptămâni pe mare având la bord zeci de migranți salvați, a anunțat miercuri că a sfidat interdicția de intrare în apele teritoriale italiene, în pofida riscului de a primi amenzi grele.

Nava asociației respective, denumită Sea-Watch 3, a staționat în apele internaționale din largul insulei italiene Lampedusa. Ea a preluat 53 de persoane din Libia pe 12 iunie. De atunci, Italia a acceptat să primească 11 dintre ei din motive medicale sau umanitare, dar a refuzat să preia și grupul de migranți rămas.

În baza unui decret guvernamental recent, inițiat de ministrul de interne al Italiei, Matteo Salvini (extrema-dreaptă), navele umanitare care nu respectă ordinele de a nu intra în apele teritoriale italiene pot fi amendate cu sume cuprinse între 10.000 și 50.000 de euro.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,14 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău