Italia: Liderul extremei drepte Matteo Salvini, atacat de o femeie de culoare în Toscana

  • 09 Septembrie 2020 18:18
Italia: Liderul extremei drepte Matteo Salvini, atacat de o femeie de culoare în Toscana

Matteo Salvini, liderul partidului italian de extremă dreapta Liga, a fost atacat miercuri în Toscana de o tânără femeie de culoare, care i-a smuls un nasture de la cămașă și rozariul pe care îl purta la gât, anunță mass-media locale preluate de AFP, preluat de Agerpres.

Salvini, al cărui partid se opune puternic imigranților și care și-a construit succesul electoral pe acest subiect, a fost împins de tânăra originară din Congo, înainte ca serviciul de pază și poliția să intervină.

Potrivit prefecturii poliției din Pontassieve, unde Matteo Salvini se afla în cadrul campaniei electorale pentru alegerile regionale din 20 și 21 septembrie, gestul tinerei nu ar fi fost unul premeditat, informează agenția Ansa. Când se întorcea de la muncă, ea s-a pomenit în mijlocul unui grup de susținători ai lui Salvini și ar fi profitat de aceasta pentru a-l împinge, potrivit aceleiași surse, care informează despre "starea psihologică alterată" a tinerei.

"Fiecare poate avea păreri politice, de fotbal sau religioase diferite, însă violență - nu", a reacționat Matteo Salvini, citat de Ansa.

Liderul partidului Liga se afla în Toscana în cadrul campaniei sale electorale pentru alegerile în urma cărora dreapta va încerca să cucerească Toscana, regiune considerată de decenii bastion al stângii, dar unde cei doi candidați se află la egalitate în cele mai recente sondaje de opinie. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
9,96
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău