Italia intră în carantină parțială, interzice circulația pe timp de noapte și închide

  • 02 Noiembrie 2020 18:29
Italia intră în carantină parțială, interzice circulația pe timp de noapte și închide

Guvernul din Italia anunță intrarea în carantină parțială. Circulația pe timpul nopții va fi interzisă, mall-urile vor fi închise în weekend, iar elevii de liceu vor învăța online, scrie Digi24.ro

Premierul Italiei, Giuseppe Conte, a anunțat luni în Camera Deputaților de la Roma că guvernul va interzice circulația pe timpul nopții, pentru a limita răspândirea coronavirusului, informează dpa, citată de Agerpres

Restricții care intră în vigoare în Italia

Alte măsuri cu același scop sunt închiderea muzeelor, închiderea mallurilor în weekend și introducerea învățământului la distanță și în licee. Numărul pasagerilor din mijloacele de transport în comun va fi redus și mai mult, iar deplasările între regiuni cu multe cazuri va fi restricționat. Premierul a adăugat că se vor aplica și măsuri locale în zonele cu număr deosebit de mare de cazuri.

Conte nu a precizat orele între care va fi interzisă părăsirea locuinței, dar înaintea discursului din parlament, Francesca Puglisi, secretar de stat în ministerul muncii a declarat pentru canalul de știri SkyTH24 că interdicția va începe de la orele 21.00.

Peste 31.000 de cazuri noi  de Covid în Italia, în 24 de ore

Sâmbătă, în Italia s-au raportat peste 31.000 de cazuri noi de infectare cu coronavirus în 24 de ore și aproape 300 de decese, la o populație de circa 60 de milioane. Duminică, zi în care de obicei apar mai puține cazuri din cauza capacității reduse de testare, s-au înregistrat aproape 30.000 de cazuri și mai mult de 200 de morți.

Europa revine încet-încet la carantină. Prima țară europeană care a trecut de un milion de cazuri, Spania, a impus deja măsuri drastice. Franța a depășit și ea acest prag psihologic, în timp ce în Germania bilanțul deceselor a trecut de 10.000 de morți. Iar în Belgia s-a impus deja lockdown total, iar vizitele în familie au fost interzise. În timp ce Organizația Mondială a Sănătății avertizează: suntem într-un moment periculos. 

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău