Italia | Experții recomandă măsuri urgente pentru demolarea sau consolidarea rămășițelor podului din Genova

  • 22 August 2018 14:37
Italia | Experții recomandă măsuri urgente pentru demolarea sau consolidarea rămășițelor podului din Genova

Rămășițele podului de pe autostradă prăbușit la Genova, în Italia, trebuie rapid demolate sau consolidate pentru a se preveni noi accidente, recomandă experții, potrivit dpa.

Experții tehnici însărcinați de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii să analizeze dezastrul au ajuns la această concluzie într-un raport scris înmânat unui comisar pentru situații de urgență numit de guvern, a relatat agenția italiană de știri ANSA.

Un purtător de cuvânt al Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a confirmat pentru dpa această informație.

Avertismentul vizează numai rămășițele din partea de est a Podului Morandi, sub care se află câteva blocuri de apartamente ce au fost evacuate săptămâna trecută, imediat după accident.

Luni, pompierii au închis complet accesul în zonă, fără a le mai permite persoanelor evacuate să revină la locuințe pentru a-și lua bunurile, deoarece dinspre fragmentele de pod rămase se auzeau zgomote suspecte.

Podul Morandi s-a prăbușit la 14 august în timpul unei furtuni, iar peste 30 de mașini și camioane au căzut de la o înălțime de 45 de metri. În total, 43 de persoane și-au pierdut viața.

Podul făcea legătura între partea de est și parte de vest a orașului Genova, un port din nord-vestul Italiei care este prins între mare și munți și care acum se confruntă cu uriașe probleme de trafic.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău