Italia/Coronavirus: Starea lui Berlusconi se ameliorează datorită unui "puternic răspuns imunitar" (medic)

  • 07 Septembrie 2020 19:50
Italia/Coronavirus: Starea lui Berlusconi se ameliorează datorită unui

Fostul șef al guvernului italian Silvio Berlusconi, spitalizat din cauza unei infecții pulmonare provocate de COVID-19, a avut "un puternic răspuns imunitar" și starea sa de sănătate "pare să se amelioreze", a anunțat luni medicul curant, relatează AFP, preluat de Agerpres.

"Starea clinică în ansamblul său pare să se amelioreze", a declarat profesorul Alberto Zangrillo, care îl monitorizează la spitalul San Raffaele din Milano, afirmând că a existat "un puternic răspuns imunitar" al ilustrului său pacient.

Silvio Berlusconi, care va împlini 84 de ani în trei săptămâni, a anunțat miercuri că a fost testat pozitiv la COVID-19. Imediat după aceea, doi dintre copiii săi, Barbara, de 36 de ani, și Luigi, de 31 de ani, precum și noua sa parteneră, Marta Fascina, 30 de ani, au fost și ei testați pozitiv.

Luni, fiica sa cea mare Marina, președinta holdingului familial Fininvest și al editurii Mondadori, a anunțat și ea că a fost testată pozitiv la COVID-19 și că va continua să lucreze în izolare.

Cu prilejul unei vizite de control joi la domiciliul politicianului, doctorul Zangrillo a insistat pe lângă Silvio Berlusconi pentru a-l face să accepte o spitalizare în aceeași zi.

Vineri, medicul a declarat că "Il Cavaliere" poate "fi definit ca un pacient de risc din cauza vârstei sale și a fostelor sale patologii", printre care o intervenție pe cord deschis. El a invocat atunci "o infecție la plămâni diagnosticată într-un stadiu precoce".

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău