Italia confirmă un prim caz de infectare cu noua tulpină a coronavirusului din Marea Britanie

  • 21 Decembrie 2020 09:55
Italia confirmă un prim caz de infectare cu noua tulpină a coronavirusului din Marea Britanie

În Italia a fost confirmat un prim caz de infectare cu noua tulpină de coronavirus descoperită în Marea Britanie, a anunțat duminică Ministerul italian al Sănătății, relatează agenția EFE, potrivit Agerpres.

Pacientul a sosit ''în ultimele zile'' împreună cu partenera sa, intrând in Italia prin aeroportul Fiumicino din Roma, mai precizează ministerul italian, adăugând că aceștia și contacții lor sunt în izolare.

Guvernul italian a decis duminică suspendarea legăturilor aeriene cu Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, testarea tuturor persoanelor venite recent din această țară și interzicerea intrării în Italia în cazul nerezidenților care în ultimele două săptămâni au călătorit în Regatul Unit.

Potrivit experților, nu există indicii că noua tulpină a coronavirusului SARS-CoV-2 ar fi mai letală decât cele precedente, însă ea este mai contagioasă.

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) nu a exclus duminică posibilitatea ca această nouă tulpină a virusului SARS-CoV-2 să circule deja în afara Marii Britanii și a cerut autorităților statelor membre ale UE să ia măsuri prompte, în special să identifice rapid și să izoleze persoanele venite din zonele afectate și contacții lor și să intensifice testarea.

Potrivit ECDC și Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), mai multe cazuri de infectare cu noua tulpină au fost deja confirmate în afara Marii Britanii, respectiv nouă cazuri în Danemarca și câte unul în Olanda și Australia. ''Mai multe alte țări au semnalat OMS alte variante care cuprind unele dintre schimbările genetice ale variantei britanice'', în special o mutație denumită 'N501Y', precizează OMS.

Africa de Sud, care la rândul ei a semnalat vineri o variantă problematică a coronavirusului SARS-CoV-2, consideră de asemenea că mutația 'N501Y' se află la originea creșterii numărului cazurilor de COVID-19, mai multe cercetări fiind în desfășurare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:2,06 m/s
Thu
11
Fri
15
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău