Italia: Cel puțin 40 de migranți au murit după ce ambarcațiunea în care se aflau a naufragiat. Premierul italian promite că va pune capăt migrație ilegale

  • 26 Februarie 2023 14:00
Italia: Cel puțin 40 de migranți au murit după ce ambarcațiunea în care se aflau a naufragiat. Premierul italian promite că va pune capăt migrație ilegale

Circa 40 de migranți, printre care un nou-născut de câteva luni, au murit după ce ambarcațiunea lor a naufragiat nu departe de orașul italian Crotone, în regiunea Calabria (sud), au anunțat duminică, într-o nouă actualizare, media italiene, potrivit g4media.

 Tragedia intervine la numai câteva zile după ce Parlamentul italian a adoptat noi reguli controversate cerute de guvernul dominat de extrema dreaptă. Șefa guvernului italian, Giorgia Meloni, și-a exprimat “profunda tristețe” și a promis că va pune capăt migrației ilegale pe mare, pentru a preveni producerea de noi astfel de tragedii.

Joi, Parlamentul italian a adoptat o hotărâre de guvern care limitează acțiunile navelor cu migranți la bord.

Conform reglementării, navele trebuie să ceară „fără întârziere” permisiunea de a intra într-un port după ce salvează migranți din Marea Mediterană, fără a mai căuta alte ambarcațiuni cu refugiați. Până acum, navele folosite de organizații neguvernamentale navigau timp de mai multe zile în larg, efectuând frecvent serii de operațiuni de salvare înainte de a se îndrepta spre nord, către Italia.

Reglementarea este o componentă a eforturilor guvernului de la Roma de a limita activitățile despre care premierul Giorgia Meloni afirmă că încurajează migranții să riște traversarea pe mare, din Africa de Nord în Italia, mai scrie sursa citată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,24
Cer senin
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău