Italia - Cel mai mare muzeu din Florența îl omagiază pe Dante cu o expoziție virtuală dedicată operei sale Divina Comedia

  • 01 Ianuarie 2021 16:50
Italia - Cel mai mare muzeu din Florența îl omagiază pe Dante cu o expoziție virtuală dedicată operei sale Divina Comedia

Cel mai mare muzeu din Florența Galeria Uffizi îi aduce de la 1 ianuarie un omagiu lui Dante Aligheri, în acest an în care se împlinesc 700 de ani de la moartea marelui poet și filosof universal, printr-o serie de ilustrații din opera sa, Divina Comedia, realizate în secolul al XVI-lea, relatează vineri EFE, potrivit Agerpres.

Este vorba de 88 de desene realizate între 1586 și 1588 de pictorul Federico Zuccari, demn reprezentant al manierismului italian alături de fratele său Taddeo, devenit celebru pentru a fi realizat frescele din cupola bazilicii Santa Maria del Fiore din Florența.

Desenele - ce constituie cel mai impresionant grup de ilustrații ale operei Divina Comedia de dinainte de secolul XIX- au fost create de Zuccari în timpul șederii sale în Spania și fac parte din colecția muzeului Uffizi din 1738, grație unei donații a mecenei Anna Maria Luisa de Medici.

Până acum au fost expuse publicului în mod parțial în două ocazii, în 1865 și 1993, iar în restul timpului s-au aflat în custodia Secției de Desene și Ilustrații a muzeului Uffizi, unde au putut fi consultate doar de experți și de academicieni.

În prezent au fost digitalizate și sunt prezentate pentru prima dată în expoziția virtuală, intitulată "A riveder le stelle", care va permite iubitorilor de artă să admire aceste ilustrații din orice colț al lumii.

Pentru a facilita înțelegerea lor, ilustrațiile au fost organizate într-un parcurs pe etape ce permite contemplarea lor în premieră și în cele mai mici detalii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
16,07
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Wed
12
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău