Italia a adoptat un decret care permite acțiuni legale rapide împotriva migranților găsiți vinovați de infracțiuni grave

  • 24 Septembrie 2018 19:54
Italia a adoptat un decret care permite acțiuni legale rapide împotriva migranților găsiți vinovați de infracțiuni grave

Guvernul Italiei a adoptat luni un decret care facilitează acțiunile legale împotriva migranților găsiți vinovați de infracțiuni grave.

Ministrul italian de interne, Matteo Salvini, a declarat insistent de-a lungul timpului că este mult prea dificil să acționezi legal împotriva migranților care comit infracțiuni în Italia.

Acum, ministrul Salvini a propus o nouă politică, menită să schimbe lucrurile. Potrivit noii politici, guvernul de la Roma va avea puterea să deporteze azilanții găsiți vinovați în primă instanță de infracțiuni grave, precum violul sau agresiunea.

Înainte, deportarea migranților nu era posibilă decât la sfârșitul unui îndelung proces în instanța de apel. Noua politică va permite, de asemenea, statului italian să deposedeze de cetățenie pe migranții găsiți vinovați de terorism. 

sursa: rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău