Italia | 12 muncitori agricoli africani, morți într-un accident rutier în regiunea Puglia

  • 06 August 2018 20:13
Italia | 12 muncitori agricoli africani, morți într-un accident rutier în regiunea Puglia

Doisprezece muncitori agricoli imigranți, toți africani, și-au pierdut viața luni într-un accident rutier produs în regiunea Puglia din sudul Italiei, au anunțat serviciile de pompieri, citate de ANSA, AFP și Reuters.

Furgoneta cu numere de înmatriculare bulgare care îi aducea pe imigranți de la muncă a intrat în coliziune cu un camion care transporta roșii, în plin sezon de recoltare în sudul Italiei. Alte trei persoane, printre care și șoferul camionului, au fost rănite în accident.

Sâmbătă, patru muncitori agricoli africani au murit și patru au fost răniți într-o altă coliziune cu un camion cu roșii, a cărui încărcătură s-a răspândit pe șosea.

Ambele accidente s-au produs în regiunea Foggia din Puglia, unde mii de lucrători agricoli africani, dar și polonezi, bulgari sau români lucrează vara la cules de roșii, sub un soare torid, notează AFP.

Deși, în general, situația lor este una legală, puțini sunt cei care beneficiază de condițiile de muncă și de plată impuse de lege, iar mulți sunt cazați în locuințe improvizate.

Ei se află adesea la cheremul unor intermediari, ce au uneori legături cu rețele mafiote.

De mai mulți ani, sindicatele și asociațiile care vin în ajutorul muncitorilor migranți cer înființarea unui sistem de transport public în timpul sezonului de recoltare în jurul Foggiei.

Într-o adunare organizată duminică, după primul accident, zeci de muncitori agricoli africani au decis o zi de grevă pentru miercuri, pentru a cere condiții de lucru demne.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău