ISW: Forțele rusești din Bahmut, vulnerabile la contraatacurile ucrainene

  • 12 Mai 2023 09:22
ISW: Forțele rusești din Bahmut, vulnerabile la contraatacurile ucrainene

Desfășurarea de militari ruși slab pregătiți pe flancurile din jurul Bahmut înseamnă că Ministerul rus al Apărării a renunțat în mare parte la obiectivul său de a încercui un număr semnificativ de trupe ucrainene în zonă, afirmă experții de la Institutul american pentru studiul războiului (ISW), citați de BBC.

Conducerea armatei ruse a început probabil o deprioritizare mai amplă a eforturilor în direcția Bahmut până în ianuarie 2023, ceea ce l-a determinat probabil pe fondatorul grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, să intensifice eforturile în Soledar-Bahmut în ianuarie și să se plângă public de lipsa de sprijin pentru eforturile sale din partea Ministerului Apărării, scrie G4Media.

În martie și aprilie, Ministerul rus al Apărării a alocat pentru scurt timp mai multe resurse pentru sectorul Bahmut al frontului, trimițând în zonă tancuri T-90, forțe aeropurtate și rezerviști mobilizați.

Prigojin a declarat la 24 aprilie că Armata rusă a desfășurat doar unități neregulate și degradate pentru a ține flancurile de la Bahmut, iar eșecul acestor unități chiar și în această sarcină limitată a indicat faptul că flancurile rusești de la Bahmut și alte sectoare similare ale frontului erau probabil vulnerabile la contraatacurile ucrainene. .

Distribuția forțelor, împreună cu schimbările în geometria spațiului de luptă, sugerează, de asemenea, că pericolul încercuirii de către Rusia a unor forțe ucrainene semnificative în Bahmut ar fi trecut.

Este probabil ca forțele Wagner să continue să efectueze atacuri frontale în Bahmut, ceea ce va permite forțelor ucrainene să efectueze o retragere organizată, mai degrabă decât să se confrunte cu o încercuire pe scară largă, conchide ISW.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău