Ucraina: Președintele Zelenski se declară ''obosit'' de scandalul legat de Trump și Burisma

  • 19 Noiembrie 2019 18:00
Ucraina: Președintele Zelenski se declară ''obosit'' de scandalul legat de Trump și Burisma

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a declarat marți ''obosit'' de scandalul legat de presiunile pe care le-ar fi exercitat asupra sa administrația președintelui american Donald Trump, vizat în prezent de o procedură de destituire pornită de la aceste acuzații, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Întrebat dacă ar lansa, la solicitarea lui Trump, o anchetă asupra companiei ucrainene Burisma, cu care a colaborat fiul lui Joe Biden, rivalul democrat al liderului de la Casa Albă, Zelenski a replicat: "Toată lumea din Ucraina e așa obosită de Burisma".

"Avem țara noastră, independența noastră, propriile noastre probleme", a subliniat președintele ucrainean, în finalul unei conferințe de presă la Kiev cu premierul ceh Andrej Babis.

Relațiile dintre Zelenski, instalat în funcție în mai, și Casa Albă sunt în centrul unei furtuni politice la Washington, care a dus la declanșarea unei proceduri de destituire împotriva lui Trump.

Democrații îl acuză pe președinte că a abuzat de putere în scopuri politice proprii, condiționând un ajutor militar de circa 400 de milioane de dolari către Ucraina de deschiderea de către Kiev a unei anchete vizându-l pe fiul lui Joe Biden, Hunter Biden, mai exact activitățile acestuia în perioada când s-a aflat în consiliul de supraveghere al companiei de gaz Burisma, între 2014 și 2019.

Ucraina, aflată în relații tensionate cu Rusia, a fost pusă într-o situație dificilă de acest scandal, dorind să-și mențină bunele relații atât cu Trump, cât și cu adversarii săi politici, în condițiile în care SUA sunt un aliat-cheie al Kievului în conflictul său cu Moscova. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău