Istoricul Andrei Muraru a fost acreditat oficial de președintele Joe Biden ca ambasador al României în SUA

  • 18 Septembrie 2021 14:41
Istoricul Andrei Muraru a fost acreditat oficial de președintele Joe Biden ca ambasador al României în SUA

Istoricul Andrei Muraru a fost acreditat oficial de Casa Albă ca ambasador al României în SUA, conform unui mesaj publicat sâmbătă de diplomatul român pe pagina sa de Facebook, scrie DIGI24.ro.

Atașând o fotografie cu scrisoarea semnată de președintele american Joe Biden, diplomatul a transmis că este o onoare pentru el să primească scrisoarea de președintele american și că va lucra neobosit și cu dedicare pentru a întări relația specială și Parteneriatul strategic dintre SUA și România, notează sursa citată

„Am fost onorat să primesc scrisoarea Președintelui Joe Biden, prin care sunt oficial acreditat, cu drepturi depline, ca ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în SUA. Voi lucra neobosit și cu dedicare pentru a întări relația specială și Parteneriatul strategic dintre statele noastre. Sunt convins că, în anii următori, istoria acestei minunate prietenii o vom scrie împreună, punând în fața oricărei provocări cheia de boltă a relației noastre - securitatea și prosperitatea națiunilor noastre”, a scris ambasadorul român. 

Andrei Muraru este fratele geamăn al deputatului liberal Alexandru Muraru, președintele PNL Iași și consilier onorific al premierului Florin Cîțu pentru combaterea xenofobiei și antisemitismului. În trecut, Andrei Muraru a fost consilier prezidențial al președintelui Klaus Iohannis.

Pe 7 iulie 2021, acesta a fost eliberat din funcția de consilier prezidențial și numit ca ambasador al României în Statele Unite ale Americii. Recent, noul ambasador al României în SUA s-a întâlnit cu secretarul Departamentului Securității Naționale al SUA, Alejandro Mayorkas, cei doi discutând despre subiectul „Visa Waiver”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
27,55
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,13 m/s
Fri
20
Sat
23
Sun
16
Mon
12
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău