Istoricul Adrian Cioroianu: Eu mă bucur că s-a luat decizia de a fi adoptată limba română ca limbă oficială în Republica Moldova (Audio)

  • 31 August 2023 14:51
0%
00:00:00
00:00:00

De Ziua Limbii Române, profesorul Adrian Cioroianu, istoric, scriitor, diplomat a salutat decizia oficializării denumirii limbii române în R. Moldova și a transmis un mesaj de felicitare pentru ascultătorii Radio Chișinău și pentru toți cei care vorbesc limba română cu mândrie.

„În primul rând ca profesor de istorie sunt convins că formula corectă este de limbă română, pe de altă parte îmi dau seama că decizia este mereu una politică. Și atât opoziția, cei care nu vor să fie numită limba română, dar cât și pentru cei care vor să fie numită limba română, evidentă că apară o poziție politică, și de multe ori politica se nimerește cu adevărul istoric, alteori nu se nimerește cu adevărul istoric.

Eu mă bucur că s-a luat decizia de a fi adoptată limba română ca limbă oficială, și să se numească în fine limba română, dar în același timp îmi dau seama că vor mai fi oameni care vor continua să mai spună și să vorbească de limba moldovenească. Totul e o problemă de timp. Cred că timpul va decide, și să dea Dumnezeul să fie pace și ca Rep. Moldova să rămână un stat suveran și în timp vom vedea care sunt rezultatele procesului de învățământ”

La mulți ani tuturor celor care vorbesc limba română. Un mesaj de solidaritate și prietenie. Și pentru că suntem și la începutul unei zile să fie una bună pentru noi toți, să vorbim limba română cu drag, cu plăcere. Și să o vorbim cu mândrie”, a transmis Adrian Cioroianu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău