Israelul va începe operațiuni militare semnificative numai după evacuarea civililor. Apelul Armatei: „Ia-ți lucrurile, mergi spre sud”

  • 15 Octombrie 2023 09:10
Israelul va începe operațiuni militare semnificative numai după evacuarea civililor. Apelul Armatei: „Ia-ți lucrurile, mergi spre sud”

sraelul va începe „operațiuni militare semnificative” doar după ce civilii vor pleca, transmite Armata Israelului (IDF).

„Lucrul important pe care să ne concentrăm aici este că vom începe operațiuni militare semnificative numai după ce vom vedea că civilii au părăsit zona”, a spus Lt. Col. Jonathan Conricus, potrivit G4Media.

„Este foarte important ca oamenii din Gaza să știe că am fost foarte, foarte generoși cu timpul. Am avertizat amplu, mai mult de 25 de ore… Nu pot să subliniez mai mult decât suficient pentru a spune că acum este timpul ca cei din Gaza să plece”.

Prioritatea principală a Israelului este salvarea ostaticilor din Gaza, în ciuda dificultăților implicate în lupta într-o zonă urbană dens populată, a declarat purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare Israelului (IDF) pentru CNN. Arătând „rețeaua elaborată de tuneluri” a Hamas, locotenent-colonelul Jonathan Conricus a spus că ostaticii sunt „cel mai probabil ținuți în subteran în diferite locații”

„Luptele vor fi lente. Progresele vor fi lente și vom fi precauți, dar suntem foarte hotărâți să ajungem la teroriștii Hamas care se ascund în prezent sub civilii noștri în sistemul de tuneluri pe care îl au” a spus Conricus, 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,66 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău