Israelul ripostează la un atac cu rachetă din Gaza

  • 22 Noiembrie 2020 10:55
Israelul ripostează la un atac cu rachetă din Gaza

Aviația militară israeliană a atacat duminică dimineața ținte din Gaza ale mișcării islamiste Hamas, după ce militanții palestinieni au lansat sâmbătă seara o rachetă către Israel, transmite dpa, potrivit Agerpres.

Înainte de zori, avioane și elicoptere de atac israeliene au lovit, printre altele, două ateliere de producție de muniție reactivă, infrastructuri subterane și un complex de instruire al forțelor navale ale Hamas, a comunicat armata.

Sâmbătă, târziu, sirenele de alarmă au răsunat în orașul Așkelon din Israel, la nord de Fâșia Gaza. Un purtător de cuvânt al poliției din localitatea de pe litoralul Mării Mediterane a declarat că o rachetă trasă din teritoriul palestinian a produs daune la o clădire a unei fabrici dintr-o zonă industrială. A fost solicitată intervenția unui genist specializat în eliminarea bombelor.

Nu s-au raportat răniți nici după atacul palestinian, nici după riposta israeliană.

Armata Israelului și-a ridicat gradul de alertă în eventualitatea unor noi tiruri de rachete care ar putea marca un an de la uciderea unui comandant al Jihadului Islamic, în Gaza, în 12 noiembrie 2019.

Deși în ultima vreme în spatele atacurilor sporadice din Gaza s-au aflat și alte facțiuni palestiniene mai mici, Israelul consideră că răspunderea este a Hamas. În ciuda unui armistițiu mediat de Qatar între organizația islamistă și israelieni, în ultimele luni s-au produs mai multe incidente violente. Israelul, Statele Unite și Uniunea Europeană consideră Hamas organizație teroristă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău