Israelul reintroduce masca obligatorie în spațiile publice închise după creșterea numărului de noi infecții cu coronavirusul

  • 25 Iunie 2021 11:36
Israelul reintroduce masca obligatorie în spațiile publice închise după creșterea numărului de noi infecții cu coronavirusul

Guvernul israelian a anunțat vineri reintroducerea obligației purtării măștii de protecție în locuri publice închise în urma unei creșteri a numărului de noi infecții cu noul coronavirus, relatează AFP și Haaretz, potrivit News.ro.

„Din cauza unei creșteri a infecțiilor, Ministerul Sănătății anunță că azi (vineri), începând de la prânz (și ora României), măștile vor fi obligatorii în toate locurile care nu sunt deschise, cu excepția domiciliului”, a anunțat ministerul într-un comunicat.

Israelienii sunt sfătuiți, de asemenea, să poarte o mască sanitară la adunări mari în aer liber, „de exemplu la marșuri Gay Pride în weekend”, anunță ministerul, referindu-se la marșul de vineri după-amiaza la Tel Aviv la care sunt așteptate mii de persoane.

Copiii în vârstă de până la șapte ani, persoanele cu dizabilități și persoanele care practică un sport sunt scutite de obligația de a purta o mască sanitară în interior, precizează ministerul.

Peste 100 de cazuri zilnice

Premierul israelian Naftali Bennett a avertizat miercuri că, în cazul în care bilanțul zilnic depășește 100 de contaminări cu noul coronavirus timp de o săptmână, purtarea măștii va fi impusă din nou ca obligatorie.

Începând de luni, autoritățile sanitare au înregistrat zilnic peste 100 de cazuri de covid-19. Joi, 227 de cazuri au fost înregistrate de către autoritățile sanitare, potrivit ultimelor date disponibile.

Israelul a anunțat miecuri o amânare a redeschiderii granițelor pentru turiști „din cauza unor îngrijorări cu privire la o posibilă răspândire a variantei (indiene a SARS-CoV-2) delta”.

Tot miercuri, guvernul a anunțat reintroducerea unor restricții în contextul răspândirii variantei delta.

În ianuarie, în toiul pandemiei, aproximativ 10.000 de cazuri erau înregistrate zilnic în Israel, după care o vastă campanie de vaccinare a condus la o scădere a contaminărilor.

Peste cinci dintre cei 9,3 milioane de israelieni (55% din populație) au fost vaccinați cu două doze de vaccin anticovid.

Israelul a înregistrat în total peste 840.000 de infecții cu coronavirusul și 6.428 de persoane decedate din cauza COVID-19.
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,09 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău