Israelul plănuiește un atac terestru în Gaza

  • 13 Mai 2021 12:53
Israelul plănuiește un atac terestru în Gaza

Azi, conducerea Forțelor Armate Israeliene (IDF) vor lua o decizie în privința declanșării unui atac terestru în Fâșia Gaza, transmite defenseromania.ro.

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Armate, Hidai Zilberman a declarat că planurile pentru o posibilă invazie terestră a Fâșiei Gaza vor fi prezentate azi Statului Major al IDF spre aprobare, potrivit sursei citate

Aceste planuri, care sunt adunate de către Divizia Gaza și Comandamentul Sudic, vor fi apoi date conducerii politice a Israelului pentru examinare.

În ultimele zile, IDF a desfășurat trupe terestre suplimentare la frontieră - Brigada Parașutiștilor, Brigada de Infanterie Golani și Brigada 7 Blindată - înainte de o posibilă incursiune, dar nu s-a luat încă nicio decizie de a merge mai departe cu o astfel de campanie, mai precizează sursa citată.

În plan politic, președintele american Joe Biden a discutat miercuri telefonic cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, la scurt timp după anunțul trimiterii unui emisar în Israel și teritoriile palestiniene, Hady Amr, în contextul escaladării violențelor în ultimele zile, informează AFP, transmite Agerpres.

"Speranța mea este ca situația să se rezolve cât mai rapid posibil, dar Israelul are dreptul să se apere atunci când mii de rachete sunt lansate spre teritoriul său", a adăugat președintele american.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău