Israelul lovește Libanul și declară stare de urgență după atacurile Hezbollah

  • 25 August 15:55
Israelul lovește Libanul și declară stare de urgență după atacurile Hezbollah

Armata israeliană a anunțat astăzi dimineața, 25 august, că a efectuat lovituri aeriene în Liban, ca răspuns la pregătirile Hezbollah, aliat al mișcării palestiniene Hamas, pentru „atacuri de mare anvergură” împotriva Israelului. Hezbollah, în replică, a afirmat că a lansat sute de drone și rachete asupra Israelului, ca răzbunare pentru uciderea unui lider militar de rang înalt într-un atac israelian la Beirut, pe 30 iulie, relatează AFP, citată de Agerpres.

Conform armatei israeliene, Hezbollah a tras peste 150 de proiectile dinspre Liban spre Israel în cursul dimineții de astăzi. În același timp, Hezbollah a declarat că a inițiat un atac aerian masiv cu ajutorul dronelor, vizând o „țintă militară importantă” din Israel, fără a oferi detalii suplimentare. De asemenea, organizația șiită a confirmat lansarea a peste 320 de rachete Katiușa, afirmând că a lovit 11 baze militare israeliene și poziții din Înălțimile Golan.

Hezbollah a descris această acțiune ca fiind „prima fază”, declarând că obiectivul a fost să lovească pozițiile israeliene pentru a permite dronelor să pătrundă adânc pe teritoriul israelian.

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a convocat o reuniune a cabinetului de securitate, iar ministrul apărării, Yoav Gallant, a declarat stare de urgență pe întreg teritoriul Israelului pentru 48 de ore, exprimându-și îngrijorarea cu privire la un posibil atac împotriva populației civile.

Duminică dimineața, toate zborurile de pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv au fost întârziate sau redirecționate, însă operațiunile au fost reluate la ora 07:00 (04:00 GMT), conform Autorității Aviației Civile.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
24,4
Câțiva nori
Umiditate:82 %
Vint:1,03 m/s
Sat
23
Sun
21
Mon
19
Tue
20
Wed
20
Arhivă Radio Chișinău