Israelul examinează vaccinul rusesc anti-COVID-19, afirmă ministrul sănătății

  • 12 August 2020 14:34
Israelul examinează vaccinul rusesc anti-COVID-19, afirmă ministrul sănătății

Israelul va examina vaccinul dezvoltat de Rusia împotriva COVID-19 și va începe negocieri pentru achiziționare dacă se va dovedi un 'produs serios', a indicat miercuri ministrul sănătății, Yuli Edelstein, potrivit Reuters, preluat de Agerpres.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat marți că Rusia a devenit prima țară care a înregistrat un vaccin împotriva COVID-19, după mai puțin de două luni de testare pe oameni, iar ministrul său al sănătății a respins miercuri afirmațiile că produsul nu este sigur.

'Urmărim cu vigilență toate anunțurile, indiferent din ce țară', le-a declarat ministrul israelian al sănătății reporterilor. 'Am luat deja în discuție anunțurile de la centrul de cercetare din Rusia privind dezvoltarea vaccinului', a continuat el.

'Dacă ne vom convinge că este un produs serios, vom încerca să intrăm în negocieri. Dar nu vreau să amăgesc pe nimeni. Profesioniștii ministerului lucrează la aceasta în permanență. Vaccinul nu va veni mâine', a mai spus ministrul sănătății.

Israelul dezvoltă propriul său candidat de vaccin și intenționează să înceapă testele pe oameni în octombrie. În același timp, a semnat cu companiile americane Moderna și Arcturus Therapeutics pentru opțiunea de achiziție a vaccinurilor dezvoltate de acestea.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău