Israelul a lansat un atac asupra Iranului. Explozie auzită în apropierea orașului Isfahan

  • 19 Aprilie 07:46
Israelul a lansat un atac asupra Iranului. Explozie auzită în apropierea orașului Isfahan

Televiziunea de stat din Iran a raportat explozii puternice lângă o bază a armatei și aeroport în orașul central Isfahan. Au fost activate sistemele de apărare aeriană locale. Explozii au mai fost raportate în alte locații din Iran, Irak și Siria.

Sunt semnale potrivit cărora ar fi vorba despre represalii pentru raidul iranian împotriva Israelului din urmă cu șase zile. Doi oficiali americani au declarat pentru CBS News că o rachetă israeliană a lovit Iranul.

Armata israeliană a spus că nu face comentarii privind informațiile apărute despre explozii în al treilea mare oraș din Iran, Isfahan, unde există facilități nucleare și o bază militară aeriană, cât și în locații din alte părți ale țării, inclusiv Tabriz, în nord-vest.

Nici Pentagonul nu a făcut comentarii. Presa oficială și semi-oficială din Iran a informat că au fost suspendate cursele aeriene în câteva orașe mari, însă au minimizat raidurile. Un oficial citat de Reuters a precizat că explozia auzită în Isfahan s-a datorat activării sistemului de apărare aeriană.

Un purtător de cuvânt al agenției spațiale a spus că au fost doborâte câteva drone în aceeași provincie, iar alte rapoarte arată că facilitățile nucleare locale sunt în completă siguranță.

Dacă aceste incidente se dovedesc represalii ale părții israeliene, depășesc granițele Iranului, deoarece au vizat ținte pro-iraniene din alte locuri - relatează corespondentul BBC.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău