Israelul a înregistrat miercuri cea mai călduroasă zi din istoria sa

  • 18 Iulie 2019 19:20
Israelul a înregistrat miercuri cea mai călduroasă zi din istoria sa

Temperaturile din Israel au ajuns miercuri la cel mai înalt nivel de până acum, a informat joi Serviciul meteorologic israelian, citat de dpa.

Temperatura din Sodom, în zona Mării Moarte, a atins aproape 50 de grade Celsius miercuri, potrivit Serviciului meteorologic israelian.

În timpul zilei, incendiile au izbucnit în mai multe locații din țară. Mai multe persoane au suferit leziuni ușoare și circa 200 de case au fost evacuate.

Chiar și în zona de câmpie aflată de-a lungul Mediteranei temperaturile au ajuns până la 42 de grade.

Umiditatea a fost neobișnuit de scăzută pentru această perioadă a anului, variind între 10 și 25% în diferite părți ale țării.

Cea mai mare temperatură înregistrată vreodată a fost în iunie 1942, când au fost măsurate 54 de grade Celsius la kibbutz-ul Tirat Zvi din Valea Beit She'an - însă aceasta s-a întâmplat înainte de înființarea statului Israel în 1948.

Serviciul meteorologic a legat temperaturile record de încălzirea globală, remarcând că faptul că în ultimii ani am asistat la temperaturi record arată că încălzirea globală afectează nu doar temperaturile medii, ci și temperaturile extreme.

"Deși este dificil să se atribuie un singur eveniment încălzirii globale, potrivit celor mai bune estimări, încălzirea globală va continua și, prin urmare, ne așteptăm la o creștere a numărului de valuri de căldură extremă și la o mai mare probabilitate de depășire și a noilor recorduri de temperatură", a indicat Serviciul citat într-o declarație.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău