Israelul a început o operațiune miliară împotriva Jihadului Islamic în Gaza

  • 05 August 2022 18:19
Israelul a început o operațiune miliară împotriva Jihadului Islamic în Gaza

Armata israeliană a lansat vineri lovituri asupra unor ținte din Gaza, a anunțat armata israeliană într-un comunicat în care precizează că este vorba despre ținte care au legătură cu gruparea Jihadul Islamic. Surse palestiniene anunță că sunt cel puțin șapte morți, în timp ce armata israeliană estimează că au fost uciși 10-20 de „teroriști palestinieni”.

Spitalul Shifa din Gaza a confirmat că două persoane au fost ucise, iar 20 rănite, relatează CNN. Un producător CNN din Gaza a văzut medici care au scos două cadavre din clădirea numită „Turnul Palestinei”, care a fost lovită de atacul israelian.

Ministerul Sănătății din Fâșia Gaza, administrat de Hamas, afirmă că șapte persoane au fost ucise, inclusiv o fetiță de 5 ani, și alte 40 au fost rănite de loviturile aeriene israeliene, relatează The Times of Israel.

La rândul său, armata israeliană a anunțat că estimează că 10-20 de „teroriști palestinieni” au fost uciși în atacurile aeriene.

Potrivit armatei, avioane de luptă și drone au efectuat raiduri asupra a șase ținte. Una dintre persoanele vizate este Tayseer Jabari, comandantul Jihadului Islamic din nordul Gaza. Armata israeliană susține că a lansat operațiunea pentru că militanții palestinieni pregăteau atacuri asupra unor ținte israeliene. Indicii în acest sens au apărut de ceva timp, iar luni israelienii l-au arestat pe Bassem Saadi, liderul Jihadului Islamic din Cisiordania.

„Inamicul a început un război care vizează poporul nostru, iar noi toți avem datoria de a ne apăra pe noi înșine și pe poporul nostru și de a nu permite inamicului să scape cu acțiunile sale care au ca scop subminarea rezistenței și a fermității naționale”, a reacționat Jihadul Islamic, una dintre cele două grupări militante din Gaza.

Armata israeliană se așteaptă acum la represalii și a anunțat că în zonele din jurul Fâșiei Gaza a fost declarată „stare specială”, fiind de așteptat posibile tiruri cu rachete sau alte atacuri din partea militanților. Sistemul de apărare antiaeriană „Iron Dome” a fost activat în apropierea Tel Avivului, Ierusalimului și la Beersheba.

Operațiunea împotriva Jihadului Islamic din Gaza se numește „Breaking Dawn” (Zori de zi), a precizat armata. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău