Israelul a declarat lupta împotriva schimbărilor climatice „prioritate de securitate națională”

  • 25 Octombrie 2021 10:34
Israelul a declarat lupta împotriva schimbărilor climatice „prioritate de securitate națională”

Lupta împoriva schimbărilor climatice devine „prioritate de securitate națională” în Israel, a anunțat prim-ministrul Naftali Bennett. Guvernul israelian s-a angajat să faciliteze investițiile în energia regenerabilă, înainte de summit-ul COP26.

„Lupta împotriva încălzirii climatice constituie un nou interes de securitate națională pentru Israel”, se arată într-un comunicat emis de guvernul israelian, conform Agerpres.

În luna iunie a anului trecut, noul guvern de coaliție condus de Bennett a fixat pentru Israel obiectivul de a reduce cu 27% emisiile sale de gaze cu efect de seră până în 2030 și cu 85% până în 2050, în raport cu nivelul din 2015.

Pentru a-și reduce emisiile, statul israelian, care este una dintre țările din Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică ce investesc cel mai puțin în transporturile publice, prevede între altele să promoveze moduri de transport care consumă mai puțină energie.

„Astăzi, guvernul a aprobat numeroase decizii pentru a promova moduri de transport curate și cu consum de carbon mic”, a declarat Bennett, care va participa la COP26, summit-ul climatic ce se va desfășura între 31 octombrie și 12 noiembrie în Scoția. El a precizat că guvernul va anunța „o serie de acțiuni” în acest sens.

Israelul vrea să se sprijine pe succesul a numeroase companii în domeniul securității cibernetice, al apărării și tehnologiilor financiare, în condițiile în care în sectorul de înalte tehnologii sunt angajați puțin peste 10% din populația sa activă.

„Vrem să promovăm inovația și să facilităm munca întreprinderilor din sectorul energiei verzi”, a declarat ministrul israelian al energiei, Karine Elharrar.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău