Israelul a bombardat obiective ale grupării Hamas, din Fâșia Gaza

  • 29 August 2021 09:41
Israelul a bombardat obiective ale grupării Hamas, din Fâșia Gaza

Un avion israelian a bombardat obiective Hamas din Fâșia Gaza în dimineața de duminică, ca o reacție față de baloanele incendiare trimise din enclava palestinaină, a comunicat armata, în contextul în care o nouă escaladare a actelor de violență pune la încercare acordul care a pus capăt luptelor dure de la finalul lunii mai.

Grupurile de palestinieni au declarat sâmbătă că vor relua protestele în apropierea liniei de demarcație dintre Israel și Fâșia Gaza, care au ca scop sporirea presiunilor asupra guvernului israelian de a reduce restricțiile impuse enclavei. Armata israeliană a comunicat că sute de palestinieni s-au strâns de-a lungul liniei de demarcație în timpul nopții, folosind materiale explozibile și incendiind cauciucuri. Armata a declarat că membrii săi au răspuns prin "mijloace de dispersare", iar medicii din Fâșia Gaza au susținut că cel puțin șase palestinieni au fost răniți, dintre care unul este în stare gravă. Câteva ore mai târziu, înaintea răsăritului, au avut loc atacuri israeliene asupra unui complex Hamas care produce arme și a unui tunel pe care armata israeliană susține că îl foloseau militanții, după trimiterea de baloane incendiare în Israel.

În urma atacurilor nu au fost raportate victime. Un acord de încetare a focului mediat de Egipt a pus capăt conflictului care a avut loc în luna mai, în timpul căruia militanții din Fâșia Gaza au lansat rachete către orașele israeliene, iar Israelul a efectuat raiduri aeriene asupra enclavei. Cel puțin 25 de palestinieni și 13 persoane din Israel și-au pierdut viața în cele 11 zile de lupte. Violențele au escaladat din nou, recent, în ciuda faptului că Israelul a anunțat reluarea ajutorului din Qatar către Fâșia Gaza, decizie care a fost văzută ca o susținere a acordului. Grupurile palestiniene afirmă că Israelul trebuie să își respecte promisiunile și, în ultimele două săptămâni, militanții au lansat rachete și baloane incendiare în Israel, provocând incendii de vegetație și determinând atacuri din partea Israelului.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău