Israel-Hamas / Șeful Statului Major israelian anunță extinderea operațiunilor militare în Gaza

  • 17 Noiembrie 2023 13:38
Israel-Hamas / Șeful Statului Major israelian anunță extinderea operațiunilor militare în Gaza

Șeful Statului Major israelian, generalul Herzi Halevi, a anunțat vineri, 17 noiembrie, extinderea operațiunilor militare în Fâșia Gaza către alte zone, relatează Agerpres.

"Suntem aproape de destructurarea sistemului militar din nordul Fâșiei Gaza. În ceea ce ne privește - vom continua în alte zone", a declarat Halevi în timpul unei deplasări în Gaza pentru a inspecta trupele israeliene de acolo.

"Deși mai rămân lucruri de realizat, ne apropiem (de acest obiectiv) cu succes", a mai spus el.

Comandanții organizației militante palestiniene Hamas trebuie eliminați "sistematic" și infrastructura grupării trebuie distrusă. Pentru a atinge acest obiectiv, tot mai multe regiuni vor fi vizate, a adăugat el.

Până acum, trupele terestre israeliene s-au concentrat asupra părții de nord a Fâșiei Gaza în ultimele săptămâni. Cu toate acestea, experții prevăd o posibilă extindere a operațiunilor și în sud, acolo unde au avut loc lovituri aeriene repetate.

O posibilă ofensivă terestră ar exacerba și mai mult situația umanitară dramatică din Gaza. Potrivit ONU, aproape 1,6 milioane din cei 2,2 milioane de locuitori ai Fâșiei Gaza au fost strămutați din cauza luptelor. Majoritatea persoanelor strămutate se află în sudul enclavei după ce armata israeliană le-a cerut civililor să evacueze zona de nord.

Armata israeliană a anunțat totodată că a livrat peste 4.000 de litri de apă potabilă și 1.500 de rații de alimente către spitalul al-Shifa, cel mai mare din Fâșia Gaza.

Într-o postare pe rețeaua X, armata israeliană a publicat imagini în care se pot vedea un camion cu sticle cu apă și momentul în care un palet este descărcat cu ajutorul unui stivuitor. Informațiile armatei nu au putut fi verificate dintr-o sursă independentă. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Fri
11
Arhivă Radio Chișinău