Israel redeschide frontierele turiștilor vaccinați de la 1 noiembrie

  • 28 Octombrie 2021 13:47
Israel redeschide frontierele turiștilor vaccinați de la 1 noiembrie

Guvernul israelian a confirmat redeschiderea frontierelor sale turiștilor străini vaccinați contra Covid-19 începând de la 1 noiembrie, în urma unei campanii de vaccinare în favoarea dozelor de rapel, scrie Le Figaro, citată de News.ro.

Potrivit sursei citate, prim-ministrul Naftali Bennett a indicat săptămâna trecută intenția Guvernului său de a redeschide țara turiștilor străini de la 1 noiembrie, dar această măsură nu a fost încă validată de autorități. Miercuri, biroul de presă al Guvernului a vorbit despre măsuri legate de pandemie la redeschiderea frontierelor călătorilor străini, simplificând procesele de intrare pentru israelieni și muncitori.

Cei care vin din „oricare țară” vor putea intra în Israel fără a i se solicita în prealabil un permis de intrare, însă cu condiția de a prezenta un certificat de vaccinare de cel puțin șase luni, au indicat autoritățile.

Călătorii vor prezenta un test PCR datat cu maximum 72 de ore înainte de plecarea lor și vor face un alt test la sosire. După ce al doilea test este confirmat negativ, care se face în general în mai puțin de 24 de ore, carantina va fi ridicată, au precizat autoritățile.

Israelul recunoaște vaccinurile Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson, Sinovac și Sinopharm, și va aproba Sputnik V din 15 noiembrie.

Săptămâna trecută, Naftali Bennett nu menționase Sputnik V în lista vaccinurilor recunoscute. Câteva ore mai târziu, el a mers în Rusia pentru a se întâlni cu președintele Vladimir Putin, presa israeliană considerând adăugarea Sputnik în listă drept un gest „diplomatic” față de aliatul său.

Un număr de 5,7 milioane de israelieni, dintre care mai mult de 80% adulți, au primit două doze de vaccin Pfizer, iar 3,9 milioane a treia doză, în contextul în care guvernul analizează posibilitatea scăderii vârstei de vaccinare la 5 ani.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău