Israel | Nouă rachete lansate dinspre Fâșia Gaza

  • 26 Iulie 2018 09:32
Israel | Nouă rachete lansate dinspre Fâșia Gaza

Armata israeliană a anunțat joi că în direcția Israelului au fost lansate în cursul nopții nouă rachete dinspre Fâșia Gaza, transmit dpa și EFE. Scutul israelian antirachetă 'Domul de fier' a interceptat una din aceste rachete, a precizat armata israeliană, menționând că nu au fost înregistrate victime în urma tirurilor.

Incidentul survine după ce vineri un palestinian înarmat a împușcat mortal un soldat israelian la granița Fâșiei Gaza, iar Israelul a ripostat cu raiduri aeriene soldate cu moartea a trei palestinieni. Ulterior, sâmbătă, după o zi de lupte intense, mișcarea radicală palestiniană Hamas a anunțat că acceptă un armistițiu. Tirurile din cursul nopții de miercuri spre joi au fost cea mai importantă escaladare a situației de după anunțul de armistițiu.

Aripa armată a Hamas, Brigăzile al-Qassam, a avertizat că Israelul "trebuie să plătească un preț ridicat de sânge", referindu-se foarte probabil la cei trei palestinieni uciși.

Hamas, considerată organizație teroristă de cea mai mare parte a statelor occidentale, a preluat controlul asupra Fâșiei Gaza în 2007. Ulterior, Israelul, susținut de Egipt, a impus o blocadă asupra teritoriului în care trăiesc circa 2 milioane de oameni și a purtat trei războaie cu mișcarea radicală.

De la 30 martie, palestinienii demonstrează săptămânal în zona frontierei pentru a denunța blocada israeliană impusă Fâșiei Gaza și a cere dreptul la revenire al refugiaților palestinieni obligați să-și părăsească pământurile în 1948, când a fost creat statul Israel. Cel puțin 149 de palestinieni au fost uciși de armata israeliană și peste 4.000 au fost răniți de la această dată. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina credinței
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:47 %
Vint:4,63 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău