Israel | Lockdown-ul a fost prelungit cu cinci zile

  • 01 Februarie 2021 09:11
Israel | Lockdown-ul a fost prelungit cu cinci zile

Guvernul israelian a decis duminică seara să prelungească cu cinci zile măsurile de izolare care urmau să se încheie la miezul nopții, potrivit unei declarații comune a premierului și a ministerului sănătății, transmite luni AFP, potrivit Agerpres.

Având în vedere că numărul persoanelor infectate continuă să crească în pofida unei campanii intense de vaccinare, guvernul a extins lockdown-ul impus pe 27 decembrie, al treilea de la începutul pandemiei.

După o reuniune îndelungată, miniștrii israelieni au fost de acord să mențină lockdown-ul până vineri la ora 7:00 dimineața.

Guvernul se va întruni miercuri pentru a examina situația și a lua în considerare o prelungire suplimentară, se arată în comunicat.

Lockdown-ul a fost încălcat duminică de mii de evrei ultra-ortodocși care au participat la înmormântarea unui rabin în Ierusalim.

 

 

Foto: (c) Ronen Zvulun/REUTERS


Tot duminică, înmormântarea unui alt rabin, în același oraș, a determinat o nouă încălcare a măsurilor de izolare. Conform prevederilor legale în contextul pandemiei, doar 20 de persoane au voie să participe la un cortegiul funerar. Mii de persoane au participat însă la înmormântarea rabinului Yitzhak Sheiner.

 

 

Foto: (c) ABIR SULTAN/EPA


Totodată, parlamentul israelian a votat în favoarea creșterii cuantumului amenzilor pentru nerespectarea restricțiilor sanitare. Deputații au votat în a treia lectură un proiect de lege ce prevede dublarea cuantumului amenzilor pentru companiile și școlile care sfidează măsurile oficiale de la 5,000 la 10,000 de shekeli (2,500 de euro).

În ultima lună, în Israel au fost vaccinate peste trei milioane de persoane, conform informațiilor furnizate de ministerul sănătății.

Autoritățile israeliene s-au angajat să comunice Pfizer date despre efectele acestei imunizări în schimbul livrării rapide a vaccinurilor.

În pofida acestei campanii de vaccinare, Israelul a înregistrat în ultimele 24 de ore aproximativ 3.500 de noi cazuri de contaminare.

Ministrul israelian de interne, Arie Dery, a anunțat prelungirea cu două zile a măsurii adoptate miercuri prin care s-au închis punctele de trecere a frontierei cu Iordania și Egipt.

Decizia privind suspendarea zborurilor internaționale, aplicabilă din 26 ianuarie, continuă să fie valabilă, iar aeroportul internațional Ben-Gurion va rămâne închis încă o săptămână.

În pofida tuturor măsurilor sanitare, ianuarie a fost o lună cu un bilanț negru: peste 1.000 de decese cauzate de COVID-19 din totalul de 4.786 de decese înregistrate începând din martie anul trecut.

Până pe 31 ianuarie, au fost înregistrate oficial 643.006 de cazuri de infectare. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău