Israel | Bombă incendiară pe Muntele Templului, poliția a evacuat moscheea Al-Aqsa

  • 12 Martie 2019 19:05
Israel | Bombă incendiară pe Muntele Templului, poliția a evacuat moscheea Al-Aqsa

Poliția israeliană a anunțat marți că asupra unui post de lângă moscheea Al-Aqsa din Ierusalim a fost aruncată o bombă incendiară, iar incidentul a fost urmat de violențe, transmite Xinhua. Postul de poliție a suferit distrugeri, un polițist a manifestat probleme respiratorii, iar trei suspecți au fost reținuți pentru interogatoriu.

Ulterior, forțele de ordine au interzis accesul și au evacuat complexul moscheii de pe Muntele Templului, înălțimea din centrul vechi al Ierusalimului unde se află locuri sfinte pentru trei religii majore - islamică, mozaică și creștină.

Președinția palestiniană a condamnat "escaladarea israeliană", a avertizat asupra "consecințelor grave ale acțiunilor israeliene împotriva palestinienilor și credincioșilor din oraș și din interiorul complexului moscheii Al-Aqsa" și a cerut intervenția comunității internaționale împotriva acțiunilor care "provoacă sentimentele a milioane de musulmani din întreaga lume", a informat agenția palestiniană de presă WAFA, preluată de Xinhua.

sursa: AGERPRES

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău