Israel: Arestări și răniți după mai multe proteste și confruntări cu poliția

  • 27 Decembrie 2020 09:15
Israel: Arestări și răniți după mai multe proteste și confruntări cu poliția

Mai multe persoane au fost arestate sâmbătă seara și alte câteva au fost rănite după proteste împotriva prim-ministrului Benjamin Netanyahu care au avut loc la Ierusalim și în alte orașe israeliene, transmite dpa, preluat de Agerpres.

Mii de manifestanți s-au adunat în fața reședinței oficiale a prim-ministrului Benjamin Netanyahu din Ierusalim, în timp ce proteste împotriva sa au fost raportate și în alte orașe.

Premierul Netanyahu este acuzat de corupție într-un proces care a început în luna mai. În acest context, în ultimele luni proteste furioase împotriva sa au fost organizate în toată țara.

Ciocniri între susținători și opozanți ai prim-ministrului conservator au fost semnalate în mai multe locuri, iar poliția a arestat mai multe persoane.

Totodată, în fața sediului poliției din Ierusalim au avut loc ciocniri între polițiști și câteva sute de protestatari de dreapta care manifestau împotriva unui accident mortal în care a fost implicat un tânăr colonist evreu de 16 ani, care fugise de polițiști. Tânărul de 16 ani aruncase anterior cu pietre asupra palestinienilor, conform informațiilor apărute în presa israeliană.

Poliția israeliană a informat pe Twitter că în ciocniri 11 ofițeri au fost răniți și 11 manifestanți au fost arestați. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău