Israel a testat cu succes sistemul de rachete Arrow 3 (Săgeată)

  • 22 Ianuarie 2019 12:56
Israel a testat cu succes sistemul de rachete Arrow 3 (Săgeată)

Israelul a testat cu succes marți sistemul de rachete Arrow 3 (Săgeată), menit să intercepteze rachete balistice în afara atmosferei, informează Haaretz, citând un comunicat al Ministerului Apărării israelian, informează Agerpres.

Testul a fost realizat în centrul Israelului în cooperare cu Agenția americană pentru apărare antirachetă (MDA) și este primul care a presupus ca sistemul Arrow să intercepteze o țintă. Israelul a efectuat un prim test reușit al sistemului Arrow 3 anul trecut, dar fără a utiliza o țintă reală, notează Haaretz.

Arrow 3 este considerat "următoarea generație" de sisteme defensive, capabile să atace ținte de la distanțe mari și la o viteză mult mai mare. În prezent forțele israeliene folosesc sistemul Arrow 2, iar din ianuarie 2017 și o versiune mai veche a Arrow 3. Noul sistem în curs de testare va permite armatei să răspundă unor scenarii mai complexe, scrie Haaretz.

Testul are loc după ce duminică seara Israelul a atacat obiective iraniene din Siria, la câteva ore după ce sistemul israelian Iron Dome (Domul de fier) a interceptat o rachetă care fusese lansată din Siria ca răspuns la un atac asupra unui aeroport în sudul țării, atac atribuit Israelului.

Potrivit autorităților militare ruse, patru soldați sirieni au fost uciși și șase răniți în atac, iar apărarea aeriană siriană a distrus peste 30 de rachete și proiectile. Observatorul sirian pentru drepturile omului a indicat în schimb că raidul israelian s-a soldat cu 11 morți, dintre care doar doi sirieni.

Un purtător de cuvânt militar israelian a declarat, citat de Haaretz, că forțe iraniene au lansat duminică un atac împotriva Israelului, cu o rachetă sol-sol de producție iraniană. Atacul a avut ca țintă Platoul Golan și zone civile, cu intenția de a lovi civili, și a fost realizat de militari iranieni și nu de miliții locale, a menționat Ronen Manelis.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău