Israel a lansat atacuri aeriene asupra unor ținte militare din Iran

  • 26 Octombrie 10:21
Israel a lansat atacuri aeriene asupra unor ținte militare din Iran

Armata israeliană a anunțat că desfășoară atacuri aeriene asupra unor șinte militare din Iran, transmite News.ro. Armata israeliană a transmis că, „ca orice altă țară suverană din lume, statul Israel are dreptul și datoria de a răspunde” în urm a atacului necruțător asupra Israelului din 7 octombrie 2023.

„Capacitățile noastre defensive și ofensive sunt pe deplin mobilizate”, a anunțat armata. „Vom face tot ce este necesar pentru a apăra statul Israel și poporul Israel”, se mai arată în mesaj, transmite G4Media

Se așteaptă ca atacurile Israelului asupra Iranului să mai dureze „încă câteva ore”, a declarat pentru CNN o sursă familiarizată cu situația.

Presa de stat iraniană a relatat sâmbătă dimineață despre explozii la Teheran. Iranul și Irakul și-au închis spațiul aerian, invocând preocupări de securitate.

Decizia Israelului de a lovi ceea ce a descris drept ținte militare iraniene sâmbătă dimineața a venit după săptămâni de deliberări în cadrul cabinetului său de securitate cu privire la natura și amploarea unui astfel de atac, au declarat oficialii israelieni, citați de CNN.

În cele din urmă, Israelul a ales să lovească doar ținte militare. Un oficial israelian a spus că sunt ținte „care au reprezentat o amenințare sau ar putea reprezenta o amenințare”.

Un al doilea oficial israelian a descris decizia ca fiind rezultatul unui „proces decizional foarte aprofundat”.

Acest proces a inclus și mai multe runde de consultări cu oficialii americani, inclusiv un apel telefonic între prim-ministrul Benjamin Netanyahu și președintele Joe Biden.

Oficialii israelieni nu au dezvăluit încă detalii suplimentare despre numărul și natura țintelor militare, dar armata israeliană este de așteptat să ofere detalii suplimentare odată ce operațiunea este încheiată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
1,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0 m/s
Sun
12
Mon
13
Tue
13
Wed
11
Thu
14
Arhivă Radio Chișinău