Î.S. MOLDATSA: Curs de pregătire inițială și obținerea a certificatului de „Controlor de Trafic Aerian”

  • 08 August 2022 09:02
Î.S. MOLDATSA: Curs de pregătire inițială și obținerea a certificatului de „Controlor de Trafic Aerian”

Întreprinderea de Stat pentru Utilizarea Spațiului Aerian și Deservirea Traficului Aerian „MOLDATSA” anunță inițierea procesului de recrutare și selecție a candidaților care vor urma un curs de pregătire inițială în vederea obținerii certificatului de controlor de trafic aerian stagiar.

Un rol esențial în furnizarea serviciilor de trafic aerian sigure, continue și eficiente îl are personalul care îndeplinește sarcinile de dirijare și control care este denumit generic „Controlor de Trafic Aerian” (CTA).

Controlorii de trafic aerian coordonează direct traficul aeronavelor în spațiul aerian și la sol, folosind sisteme radio, radar, sisteme de semnalizare luminoasă și furnizează informații relevante pentru operarea aeronavelor.

În funcție de specializare, sarcinile sunt îndeplinite de următoarele categorii de Controlori de Trafic Aerian (CTA):

  • CTA-ACC sunt controlorii de trafic aerian care asigură serviciile de dirijare și control a zborului pe rută;
  • CTA-APP sunt controlorii de trafic aerian care asigură serviciile de dirijare și control din cuprinsul zonei terminale de control sau (și) a zonei de control de aerodrom;
  • CTA-TWR sunt controlorii de trafic aerian care asigură serviciile de dirijare și control a zborului în zona de aerodrom.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău