Irlanda organizează parada de Sfântul Patrick după trei ani de absență din cauza pandemiei de COVID

  • 07 Februarie 2022 16:37
Irlanda organizează parada de Sfântul Patrick după trei ani de absență din cauza pandemiei de COVID

Irlanda va sărbători în martie Ziua Sfântului Patrick cu o paradă pe străzile din capitala Dublin pentru prima dată în trei ani, organizatorii sperând că festivitățile vor dinamiza un sector turistic grav lovit de măsurile de carantină impuse din cauza pandemiei de COVID-19, relatează luni Reuters, potrivit Agerpres.

Ziua Sfântului Patrick, care este totodată Ziua națională a Irlandei, marcată pe 17 martie în orașe și sate din toată țara, a fost unul dintre primele evenimente mari anulate în 2020, în cadrul măsurilor impuse pentru a încetini răspândirea coronavirusului.

Guvernul a renunțat luna trecută la aproape toate restricțiile legate de COVID-19, iar ultimele măsuri rămase în vigoare, precum purtarea măștii, vor fi ridicate la sfârșitul lunii februarie.

"Ziua noastră națională transmite mesajul tare și clar - Irlanda este din nou deschisă pentru turism și abia așteptăm să întindem 'covorul verde' și să urăm bun venit vizitatorilor", a declarat ministrul Turismului, Catherine Martin, într-un comunicat.

Parada principală din Dublin, care atrăgea circa 500.000 de turiști din întreaga lume anual înainte de pandemie, avea rolul de a începe sezonul turistic în capitală și va fi din nou piesa centrală a unui festival de cinci zile în acest an.

Un certificat de vaccinare anti-COVID va fi în continuare necesar pentru intrarea în țară, la fel ca în întreaga Uniune Europeană.

Festivalul de Sfântul Patrick va fi crucial pentru redresarea sectorului turistic, a declarat Orla Carroll, director în cadrul Failte Ireland, autoritatea pentru dezvoltarea turismului din Irlanda.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:43 %
Vint:3,6 m/s
Mon
26
Tue
25
Wed
20
Thu
23
Fri
24
Arhivă Radio Chișinău