Irina Vlah spune că prietenii Găgăuziei sunt mai degrabă străinii decât autoritățile de la Chișinău

  • 20 August 2018 08:55
Irina Vlah spune că prietenii Găgăuziei sunt mai degrabă străinii decât autoritățile de la Chișinău

În cadrul unei ceremonii solemne de marcare a 28 de ani de la formarea Republicii Autonome Găgăuzia, care a avu loc pe 19 august 1990, bașkanul Găgăuziei, Irina Vlah, a criticat autoritățile centrale ale Republicii Moldova, precum că nu ar respecta statutul special al regiunii găgăuze. Aceasta susține că în ceea ce privește formarea bugetului, în Găgăuzia sunt alocați mai puțini bani decât în alte regiuni le țării

Potrivit ipn.md, Irina Vlah susține că prietenii Găgăuziei sunt mai degrabă partenerii internaționali, cum ar fi Turcia, Rusia, Turkmenistan, Uniunea Europeană sau China, entități cu ajutorul cărora au fost implementate proiecte cu adevărat palpabile pentru oameni. „Spre regret, Chișinăul nu percepe autonomia noastră cum o percep prietenii externi, există neînțelegeri, un „stop birocratic”. De ce Chișinăul nu vrea să aibă încredere în noi?” se întreabă Irina Vlah.

La invitația bașkanului, Irina Vlah, cu o vizită de lucru în Găgăuzia s-a aflat și președintele Igor Dodon. Acesta a scris pe o rețea de socializare că a participat la festivitățile organizate cu prilejul Zilei Găgăuziei, precum și a oferit ghiozdane mai multor copii care merg în clasa întâi din partea Fundației de binefacere „Din Suflet” a Primei Doamne.

Sursa: ipn.md

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău