Iranul spune că nu le va da americanilor cutiile negre ale avionului Boeing 737 prăbușit la Teheran

  • 08 Ianuarie 2020 15:15
Iranul spune că nu le va da americanilor cutiile negre ale avionului Boeing 737 prăbușit la Teheran

Autoritatea iraniană a aviației civile a anunțat miercuri că nu le va preda americanilor cele două cutii negre ale avionului Boeing 737 al companiei Ukraine International Airlines, care s-a prăbușit miercuri noaptea după decolarea de pe aeroportul din Teheran, relatează AFP, preluat de Agerpres.

''Nu le vom da cutiile negre constructorului (Boeing) și americanilor'', a declarat șeful Organizației iraniene a aviației civile, Ali Abedzadeh, citat de agenția Mehr.

''Nu știm clar în acest stadiu către ce țară vor merge cutiile negre pentru investigație'', a adăugat oficialul citat, care a mai spus că, în conformitate cu legile internaționale aplicabile transportului aerian, țara unde s-a produs accidentul conduce investigația, dar Ucraina, țara unde era înregistrat avionul prăbușit, va putea de asemenea să participe la anchetă.

Conform regulilor Organizației Aviației Civile Internaționale (ICAO), din care fac parte inclusiv Iranul, SUA și Ucraina, investigarea accidentelor aviatice revine într-adevăr statului unde s-a produs un astfel de accident.

Totuși, puține state dispun de mijloacele tehnice necesare analizei cutiilor negre, printre acestea numărându-se SUA, Germania, Franța și Marea Britanie.

Avionul Boeing 737-800 al companiei Ukraine International Airlines s-a prăbușit miercuri la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran.Aparatul de zbor a căzut în apropierea aeroportului și a fost cuprins de flăcări. Toate cele 176 de persoane aflate la bord au decedat.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,6 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău