Iranul își va dezvolta industria petrolieră, în ciuda sancțiunilor SUA (ministru)

  • 11 Iulie 2020 14:19
Iranul își va dezvolta industria petrolieră, în ciuda sancțiunilor SUA (ministru)

Iranul este hotărât să-și dezvolte industria petrolieră, în ciuda sancțiunilor impuse țării de Statele Unite, a declarat ministrul iranian al petrolului Bijan Zanganeh sâmbătă într-un discurs televizat, citat de Reuters, preluat de Agerpres.

"Nu ne vom preda în niciun caz (...). Trebuie să ne creștem capacitatea astfel încât, atunci când este necesar, cu toată puterea să intrăm pe piață și să ne reînviem cota de piață", a spus Zanganeh.

Ministrul a vorbit înaintea semnării unui contract de 294 de milioane de dolari între Compania Națională Iraniană de Petrol și Persia Oil & Gas, o firmă iraniană, pentru a dezvolta câmpul petrolier Yaran, partajat cu câmpul Majnoon din Irakul vecin.

Acordul vizează producerea a 39,5 milioane de barili de petrol din câmpul petrolier Yaran în provincia Khuzestan din sud-vestul Iranului, a declarat agenția de presă a Ministerului iranian al Petrolului SHANA.

Lovite de reimpunerea sancțiunilor americane după ce Washingtonul a ieșit în 2018 din acordul nuclear cu Iranul din 2015, exporturile de petrol iraniene sunt estimate la 100.000 - 200.000 de barili pe zi, în scădere de la peste 2,5 milioane barili pe zi în aprilie 2018.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău