Iranul dă 8 miliarde de dolari pentru armament din Rusia

  • 16 Februarie 2016 14:44
Iranul dă 8 miliarde de dolari pentru armament din Rusia

Iranul și-ar dori să cumpere armament și echipamente militare din Rusia în valoare de cel puțin 8 miliarde de dolari.

Ministrul iranian al apărării Hossein Dehghan, care a început luni, 15 februarie, o vizită de două zile la Moscova, urma să discute în mod concret acest subiect, relatează cotidianul economic Kommersant, citat de presa rusă.

Teheranul, potrivit agenției de presă Interfax, este interesat să cumpere bombardiere de ultima generație Su-35SM, avioane de antrenament Yak-130, elicoptere Mi-8 și Mi-17, sisteme mobile de rachete de coastă 'Bastion', echipate cu rachete antinavă supersonice, fregate, precum și submarine diesel electrice.

Două obstacole stau în calea acestor planuri ale Iranului. În primul rând, Teheranul speră să cumpere pe credit armament din Rusia, dar Moscova s-ar putea să nu accepte aceasta din cauza crizei economice. În al doilea rând, Rezoluția 2231 a Consiliului de Securitate al ONU de anul trecut impune restricții la livrările de arme convenționale către Iran, sub incidența acesteia intrând tancuri, vehicule blindate de luptă, sisteme de artilerie cu un calibru mai mare de 110 mm, avioane de luptă și elicoptere, nave de război și rachete.



 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău