Iranul a trimis două nave de război în largul Yemenului

  • 08 Aprilie 2015 17:30
Iranul a trimis două nave de război în largul Yemenului

Iranul a trimis miercuri două nave de război în Golful Aden, a informat mass-media oficială, stabilind o prezență militară în largul coastei Yemenului, transmite Agerpres.

În această zonă, Arabia Saudită conduce o campanie de atacuri aeriene pentru înlăturarea milițiilor houthi, aliate Teheranului, relatează Reuters.

Distrugătorul Alborz și nava de sprijin Bushehr au plecat din Bandar Abbas într-o misiune de protejare a navelor iraniene de atacuri ale piraților, a declarat amiralul Habibollah Sayyari, citat de Press TV.

Arabia Saudită a impus împreună cu mai mulți aliați arabi o blocadă aeriană și navală în Yemen ca parte a unei campanii de două săptămâni de înlăturare a milițiilor houthi, care au cucerit o mare parte din teritoriul țării și l-au obligat pe președintele Abd-Rabbu Mansour Hadi să fugă la Riad.

Iranul a condamnat campania și a făcut apel la dialog. Arabia Saudită acuză Iranul că oferă sprijin militar milițiilor houthi, acuzație respinsă de republica islamică.

Navele iraniene vor patrula în Golful Aden, la sud de Yemen, și în Marea Roșie, a spus Sayyari. Zona este una dintre cele importante rute maritime din lume și o poartă între Europa și Orientul Mijlociu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău