Iranul a înregistrat primele sale decese cauzate de varianta Omicron

  • 16 Ianuarie 11:28
Iranul a înregistrat primele sale decese cauzate de varianta Omicron

Iranul a înregistrat primele decese confirmate ca fiind cauzate de varianta Omicron, a anunțat duminică Ministerul Sănătății iranian, informează dpa, citat de AGERPRES.

Până acum, trei iranieni au murit de această variantă puternic transmisibilă și mai mult de 1100 de persoane au fost infectate la nivel național, a precizat ministerul, potrivit agenției de presă Tasnim.

În contextul unei acute crize economice, guvernul de la Teheran vrea să impună din nou limite drastice pentru viața publică, în încercarea de a combate un nou val de contaminări.

Iranul a fost deja lovit puternic de pandemie, însă numărul de contaminări a început să scadă după ce vaccinurile au devenit mai accesibile populației, vara trecută.

Până acum, mai mult de 60% dintre cei aproape 84 de milioane de iranieni au fost vaccinați cu două doze și au început să fie administrate și doze de rapel.

De la izbucnirea pandemiei, în Iran au fost înregistrate peste 132.000 de decese cauzate de COVID-19 și peste 6,2 milioane de contaminări.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:5,66 m/s
Mon
13
Tue
14
Wed
16
Thu
18
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău