Iran: Problemele economice se vor agrava dacă virusul se va propaga necontrolat, avertizează ayatollahul Khamenei

  • 27 Iunie 2020 19:30
Iran: Problemele economice se vor agrava dacă virusul se va propaga necontrolat, avertizează ayatollahul Khamenei

Ghidul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a avertizat sâmbătă că problemele economice ale țării se vor agrava dacă noul tip de coronavirus se va propaga într-un mod necontrolat, deplângând faptul că eforturile inițiale pentru stăvilirea epidemiei s-au diminuat, informează AFP, preluat de Agerpres.

Republica Islamică, ce a înregistrat oficial primele sale cazuri de COVID-19 în februarie, este una dintre țările cele mai afectate din Orientul Mijlociu de această pandemie.

Autoritățile au anulat evenimentele publice și au închis școlile și comerțul neesențial în martie, înainte de a ridica progresiv restricțiile începând din aprilie, în încercarea de a relansa economia țării, deja sufocată de sancțiunile americane.

"A spune că trebuie făcut ceva pentru a evita problemele economice cauzate de coronavirus este corect. Însă în caz de neglijență și de propagare importantă a bolii, problemele economice se vor agrava de asemenea", a declarat ayatollahul Khamenei în timpul unei reuniuni prin conferință video cu responsabili judiciari.

Problemele economice ale Iranului s-au agravat din 2018, după retragerea unilaterală a SUA, în mai, din acordul asupra programului nuclear iranian și reimpunerea de sancțiuni americane împotriva Teheranului.

"Sacrificiul personalului medical, eforturile grupurilor de voluntari și cooperarea globală a populației au făcut ca Iranul să fie una dintre țările care au reușit cel mai bine" să controleze epidemia, a spus Khamenei. "Însă aceasta a fost la început, iar acum, din nefericire, această tentativă și aceste eforturi s-au diminuat din partea unor persoane și autorități", a deplâns el.

Ministerul iranian al Sănătății a anunțat 2.456 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, ceea ce a majorat la 220.180 numărul total de contaminări. De asemenea, virusul a provocat alte 125 de decese în aceeași perioadă, majorând numărul total al victimelor la 10.364.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău